De Ultieme Kamado Test
De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado?
HOW TO BBQ EN KLEINE VERHAALTJES
De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado?
Ja het is zover! Ik heb een Youtube Kanaal mét enkele kookvideo's!
Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil.
Kijk, ik ga er niet over liegen maar dikke stukken rundvlees zijn heel gemakkelijk tot de perfectie te bereiden. In dit voorbeeld een Picanha.
Mosselen! Ja je kan mosselen op de bbq maken, want dat is eigenlijk een warmtebron, en deze keer is een deksel niet nodig.
Dit plankje is superhandig als je bijv vis maakt. Het beschermt je vis tegen de vlammen en de hitte, laat de vis ook mooi gelijkmatig garen en voegt extra smaak toe, want het plankje zal opwarmen of smeulen en zal rooksmaak in de vis laten trekken. Belangrijk is dat je het plankje niet boven direct vuur zet want dan is het plankje opgebrand voor je eten klaar is.
Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.
Afgelopen zomer stak ik mijn ofyr aan en een aantal keer rookte mijn hout zo hard dat ik de buren echt heb uitgerookt. Ik dacht er zelfs aan om mijn Ofyr te verkopen, maar in plaats daarvan ben ik gaan onderzoeken en testen hoe ik het beste een open vuur aansteek.
Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond.
Je ziet wel eens een heel donker stuk vlees als resultaat van een langere low en slow sessie.
Wat ben ik trots en fier!
De koudste wintermaanden zijn alweer achter de rug. De korte dagen en donkere avonden worden langer en lichter. Ik heb deze winter wel gebarbecued maar iets minder dan ik zou willen.