Kijk, ik ga er niet over liegen maar dikke stukken rundvlees zijn heel gemakkelijk tot de perfectie te bereiden. In dit voorbeeld een Picanha.
Laat ze eerst een half uur op buiten/kamertemperatuur komen terwijl ze flink veel zeezout hebben gekregen.
Vet je rooster in, niet je vlees. (De olie gaat druppen en je gaat zwarte rook krijgen. Niet smakelijk)
Stook je bbq tussen 150 a 200 graden en leg je vlees erop (indirect, dus niet rechtstreeks boven je kolen).
Deksel toe en wacht tot de kerntemp 45 graden is. Haal je vlees eraf en stook je bbq op tot 300gr of meer. Leg je vlees nu wel direct boven je vuur en zorg voor lekkere grillmarks. Afwerken met peper.
Paar minuutjes maar en dan 10 minuten laten rusten.
Kan onder aluminium papier. Maar is niet perse nodig vind ik. Aansnijden in slanke sneetjes. resultaat: mooi en super mals saignant vlees. Kan niet mislukken!
Vleesthermometer is wel noodzakelijk.
Dit is de bereidingswijze voor een houtskool bbq.
Reactie plaatsen
Reacties