Weet je nog dat ik had beslist om mee te doen aan het Belgisch Kampioenschap Low & Slow BBQ? Het gaat dus echt gebeuren!

 

First things first!

Het Barbecoa BBQ team is compleet, want ik kan alleen maar blij zijn dat mijn nieuwe teamgenoot een ervaren competitie bbqer is. Naast jarenlang zelf meestrijden organsiseerde hij met zijn vorig team ook de BBQ wedstrijd in Hasselt.

 

Daarom heet ik van harte welkom: Dimitri Zetzsche!

Dimitri is ook de drijvende kracht achter Braai Takeaway BBQ, dus als je zin hebt in Amerikaanse Low en Slow BBQ, kan je dit gewoon bestellen en het wordt gewoon geleverd

Check this out : braaibbq.be

 

Ondertussen hebben we een propslist die heel erg lang is, maar gelukkig hebben we bijna alles in huis (ne mens verzamelt wat bij elkaar over de jaren)

Enkel de laatste spulletjes nog regelen en dan gaan we een testdag doen.

 

Ondertussen ben ik op zoek naar sponsors, die ons wat materiaal en ingredienten kunnen voorzien.

 

Tot slot moeten we de recepten optimaliseren en timings bepalen.

 

Begin maart ga ik een BBQ competitie workshop volgen bij Southern Dutch BBQ, de Europese kampioen van 2021

 

En dan hebben we nog een paar weken om ons voor te bereiden.

Het zal nog spannend worden!

 

En oh ja: dat slapen: het zal kamperen worden :-)

 

 

Stay tuned.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer