We zijn exact 1 maand voor de allereerst bbq wedstrijd van 2022.

Tijd om een testrun te doen, en onze recepturen te bepalen.

 

Zoals gezegd moet je verplicht varkensschouder, runderbrisket, varkensribben en kip bereiden

en dus hebben we dit eens getest: we hebben ribben, een brisket en pulled pork gemaakt. De kip hebben we nog even gelaten maar dat halen we wel eens in

 

Was alles perfect; oh nee, zeker niet. dat kan ook niet, want dit was onze eerste poging. 

Maar we zitten keer in de juiste richting.

 

De volgende stap is een workshop bij de regerende Europees Kampioen Southern Dutch BBQ, en dan kunnen we finetunen.

 

Naast het koken, heb je ook een pak materiaal nodig, en liefst ook wat sponsoring van wat grotere merken. 

Als beginnend bbq team is dit uiteraard niet eenvoudig, maar ondertussen kunnen we al mededelen dat we worden gesteund door KamadoBBQ.be, Kamado Joe, Carmans / Atelier Francois en Red Bull.

 

En ik kan je nu al zeggen : het zal zwaar worden, maar oh zo plezant!

 

Stay tuned!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer