Al sinds ik enkele jaren geleden te weten ben gekomen dat er in België ook een kampioenschap barbecueën is, staat het op mijn bucketlist. En nu is het zover.

De keuze is gemaakt, de agenda werd geblokkeerd, en ik ga meedoen!

 

Help!

 

Hoe werkt dit?

Wanneer is het?

Hoeveel kost het?

Wie doe wat?

Hoe groot is zo’n team

Welke barbecues?

Waar haal ik het juiste vlees, of geeft de organisatie dit?

Waar ga ik slapen?

Ga ik uberhaubt slapen?

En dan moet ik nog koken ook?

 

 

Damn, ik ga me serieus moeten voorbereiden. Ik ga alles tot op het bot onderzoeken en me beter voorbereiden dan mijn examens vroeger.

En ik ga het documenteren, en als je wilt neem ik jullie mee in deze zoektocht.

 

Wat weet ik ondertussen al?

Ik ga meedoen aan de competitie : Low & Slow, die volgens de principes van KCBC (Kansas City Barbecue Society) werkt.

Dus je moet op een bepaald moment de beste versie indienen van Ribben, Pulled Pork, Brisket en Kip. Daarnaast is er meestal nog een extra categorie die door de organisatie wordt gekozen. Bijvoorbeeld dessert, of worst. Maar je bent niet verplicht om hieraan deel te nemen.

In België zijn er momenteel 5 wedstrijden, op 4 locaties. En als je minimum aan 3 wedstrijden deelneemt dan doe je mee aan de competitie en verzamel je punten om aan een eindklassement te komen. Stel dat je aan 4 of 5 deelneemt tellen je beste 3 resultaten voor het eind klassement.

 

En ik heb me momenteel inschreven voor :

Spring Break BBC Contest in Lommel / 27 maart 22

Eastern BBQ Contest in Ninove / 16 + 17 april 22 (dit zijn 2 wedstrijden)

 

Nadien volgt er in mei nog een contest in Aalter en in september in Sint Niklaas.

Ik sta aangekondigd als BBQ team Barbecoa en ben ondertussen al een halve kamado kwijt aan inschrijvingsgeld.  Damn, waar ben ik aan begonnen?

 

Ok, de administratie is achter de rug.

Nu begint het praktisch gedeelte: welke bbq? Een tent? Een mobilhome? En frigo?

En nog een teamlid, want alleen is maar alleen.

 

De zoektocht begint nu; ik ga met mensen praten die het circuit kennen.

Ik ga met winnaars praten en ik ga op Cursus Contest BBQ.

 

Wat zijn mijn verwachtingen?

Niet veel en tegelijkertijd heel veel.

Niet op gebied van klassement, maar wel op gebied van ervaringen, kennis en kunde.

 

Uiteraard ga ik voor het hoogst haalbare, maar ik strijd tegen ervaren teams, dus ik ga realistisch zijn.

En ik ga eerlijk zijn, over mijn overwinningen en tegenslagen.

Volgende stap: te weten komen hoe dit praktisch werkt, en welk materiaal je moet hebben.

 

Wish me luck!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer