Fast Food BBQ

Ik had nog wat kippedijen liggen en kwam een leuk ideetje tegen: lekkere crispy chicken tenders. Oftewel voor de kinderen : kip krokant

Maar deze keer zelf gemaakt en gebakken op de bbq. Het moet gezegd: super lekker en mijn kinderen bleven maar bijvragen.

Omdat het initieel voor de kinderen gemaakt was heb ik het kalm gehouden qua kruiden, dus er is nog ruimte voor extra smaak.

Deze kan je zelf doen en is echt heel gemakkelijk:

Je snijdt de kippedijen in repen/ chunks. Dit mag zeker wat variëren in grootte, vervolgens rol je ze door wat bloem (met een eetlepel uiengranulaat), nadien in eimengsel en tot slot dompel je ze onder in Nacho schilfers

Je leest het goed: naturel nachos. Je legt ze in een grote schaal en maak er kruimels / schilfers van. Als je nachos met smaak neemt zal dit uiteraard ook te proeven zijn in het eindresultaat.

Maar goed, het was voor de kinderen dus ben redelijk neutraal gebleven.

Nadien bak je ze af op de bbq: Indirect en op max 200 graden. Deksel toe maar wel geregeld omdraaien om verbranden te vermijden.

Nadien serveren met dipsaus voor de grote mensen

Ik herhaal: mijn kinderen bleven maar bijvragen en zelf deed ik hetzelfde. Ideale game night food ook.

Dit ga ik zeker binnenkort nog eens maken met andere rubs maar dit is echt een winnaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.