Net op het moment dat ik geen mais meer plande te maken ontdekte ik het bestaan van deze mais ribs, en wat een smaak explosie is dit!
Ik sta alweer te popelen om dit nog wat te finetunen, maar het is heel erg eenvoudig!
Je neemt een zoete mais en probeert die in smalle repen te snijden. Dit is wellicht het moeilijkste van het hele gerecht want mais is zeer hard en laat zit moeilijk snijden. Hier ga ik even op nadenken of dit gemakkelijker kan.
Eens de ribs zijn gesneden dan gaan we ze marineren in een kruidenpapje:
4 eetlepels olijfolieEn dan een 1/2 theelepel van LookpoederChilipoeder (mag ook iets minder zijn)Gerookt paprikapoederZwarte peper ( of iets minder)Gerookt zoutKurkumaKorianderpoeder
Dit papje gebruik je om de mais ribs wat te marineren terwijl je de bbq aansteekt.
Indirect Max 200 grGrillrooster
Als alles netjes is opgewarmd leg je de mais ribben gewoon op de grill en je zorgt dat ze niet aanbranden maar wel wat grill Marks heeft
Na pakweg kwartiertje zijn ze klaar en stapel je ze op een bord
Ik heb er nog wat sweet Chili saus gebruikt en ik had geen verse koriander meer anders had ik dat er ook nog bijgegooid
Maar dus, deze warme, gemarineerde mais ribben waren een smaakbom die je nooit zou verwachten bij mais. De combinatie van alles en zeker ook de grillsmaak is echt een fantastische combinatie!
Toen ze wat waren afgekoeld vond ik de smaak ietsje anders dus ik zou zeker aanraden om dit zo warm mogelijk te eten en niet te wachten tot de rest ook klaar is
Reactie plaatsen
Reacties