Al sinds ik enkele jaren geleden te weten ben gekomen dat er in België ook een kampioenschap barbecueën is, staat het op mijn bucketlist. En nu is het zover.
De keuze is gemaakt, de agenda werd geblokkeerd, en ik ga meedoen!
Help!
Hoe werkt dit?
Wanneer is het?
Hoeveel kost het?
Wie doe wat?
Hoe groot is zo’n team
Welke barbecues?
Waar haal ik het juiste vlees, of geeft de organisatie dit?
Waar ga ik slapen?
Ga ik uberhaubt slapen?
En dan moet ik nog koken ook?
…
Damn, ik ga me serieus moeten voorbereiden. Ik ga alles tot op het bot onderzoeken en me beter voorbereiden dan mijn examens vroeger.
En ik ga het documenteren, en als je wilt neem ik jullie mee in deze zoektocht.
Wat weet ik ondertussen al?
Ik ga meedoen aan de competitie : Low & Slow, die volgens de principes van KCBC (Kansas City Barbecue Society) werkt.
Dus je moet op een bepaald moment de beste versie indienen van Ribben, Pulled Pork, Brisket en Kip. Daarnaast is er meestal nog een extra categorie die door de organisatie wordt gekozen. Bijvoorbeeld dessert, of worst. Maar je bent niet verplicht om hieraan deel te nemen.
In België zijn er momenteel 5 wedstrijden, op 4 locaties. En als je minimum aan 3 wedstrijden deelneemt dan doe je mee aan de competitie en verzamel je punten om aan een eindklassement te komen. Stel dat je aan 4 of 5 deelneemt tellen je beste 3 resultaten voor het eind klassement.
En ik heb me momenteel inschreven voor :
Spring Break BBC Contest in Lommel / 27 maart 22
Eastern BBQ Contest in Ninove / 16 + 17 april 22 (dit zijn 2 wedstrijden)
Nadien volgt er in mei nog een contest in Aalter en in september in Sint Niklaas.
Ik sta aangekondigd als BBQ team Barbecoa en ben ondertussen al een halve kamado kwijt aan inschrijvingsgeld. Damn, waar ben ik aan begonnen?
Ok, de administratie is achter de rug.
Nu begint het praktisch gedeelte: welke bbq? Een tent? Een mobilhome? En frigo?
En nog een teamlid, want alleen is maar alleen.
De zoektocht begint nu; ik ga met mensen praten die het circuit kennen.
Ik ga met winnaars praten en ik ga op Cursus Contest BBQ.
Wat zijn mijn verwachtingen?
Niet veel en tegelijkertijd heel veel.
Niet op gebied van klassement, maar wel op gebied van ervaringen, kennis en kunde.
Uiteraard ga ik voor het hoogst haalbare, maar ik strijd tegen ervaren teams, dus ik ga realistisch zijn.
En ik ga eerlijk zijn, over mijn overwinningen en tegenslagen.
Volgende stap: te weten komen hoe dit praktisch werkt, en welk materiaal je moet hebben.
Wish me luck!
Reactie plaatsen
Reacties
Ook reeds vele jaren hetzelfde idee en dezelfde droom. Ik ga met veel interesse jouw avontuur volgen. Bij de wedstrijd te Sint-Niklaas kom ik je dan wel eens een bezoekje brengen.
Veel succes!!
Mvg,
Christof
Oh, dank je, ik ga absoluut mijn best doen :-)