Hier zit ik dan.

In Ninove, op een gemeenteplein. Helemaal geïnstalleerd voor onze 2de bbq wedstrijd van het seizoen. En ook meteen de 3de ook want organisator Wettels on fire organiseert 2 wedstrijden back to back. Dus 1 keer alles opbouwen, 2 nachten roken. En vermoedelijk stikkapot naar huis

Toch kijk ik er weer naar uit. Het is belachelijk veel werk. Ik ben 2,5 uur bezig geweest om in te laden. Toch nog maar eens dubbelchecken of ik niks vergeten ben.

Het gevoel is anders. Vorige keer was alles nieuw. Elke stap was een overwinning. Nu is er een verwachting. Misschien bij anderen ook maar vooral bij onszelf. Proberen zeker even goed te doen als de vorige keer. Maar ja, dat valt af te wachten

We hebben wat geanalyseerd. Gefinetuned. Hopelijk voor verbetering.

De vlees trimming is achter de rug: 2 briskets. 4 Boston butts. 8 ribben. En veel te veel kip.

Trimmen en vergelijken. Is dit beter of slechter dan de vorige keer. Misschien is het nu al excuses zoeken voor als de uitslag minder is. Wie weet Teken van onzekerheid dan toch?

Wellicht, en daar is niks mis mee. Maar toch ook met zelfvertrouwen. We weten wat we moeten doen en de sfeer in de ploeg is optimaal.

We zijn weer voorbereid. De zon schijnt. Niks om me zorgen over te maken. Bbqen is rustgevend. En stresserend. Maar op de goeie manier.

Wish me luck.

Ik hou jullie op de hoogte van wat er daar in Ninove zal afspelen.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer