Ik heb 2 schatten van dochters ( 5 en 9 jaar) maar erg experimenteel zijn ze niet qua eten. Als ik eens iets nieuws probeer zullen ze het meestal eens proberen om dan na 1 hap te zeggen dat het niet lusten. Maar goed, er is al verbetering merkbaar maar we zijn er nog lang niet. Iets wat wellicht herkenbaar is in vele gezinnen.

Toen ik onlangs naar de podcast De Kookboekenclub luisterde, een podcast waar iedere week een kookboek in het bijzijn van de auteur wordt voorgesteld, ontdekte ik er ‘Smaakspoken’, van @daanfaber.

Dit is een boekje voor kinderen waarbij ze aan de hand van een meeslepend verhaal ze kennismaken met de zeven smaken want zoals de auteur zegt: kinderen hebben meer smaakpapillen als volwassenen maar ze hebben geen kader. Ze weten niet wat ze moeten proeven.

Het verhaal gaat over een meisje dat van haar vader, chef in zijn restaurant, niet mag meehelpen in de keuken. Maar dan maakt ze kennis met de zeven smaakspoken die haar meenemen in hun wereld. Daar leert het meisje dat bijv een beetje pit best ok is want dat geeft pit aan het eten en het leven. Want door te zien dat er hele pittige pepers maar ook hele zachte zijn krijgt ze een kader waardoor ze beseft dat het allemaal ok is.

En zo is heel het boek opgebouwd. Leerzaam voor mijn kinderen als voor mezelf. Ik ga er de komende tijd zeker nog met hen over praten en proeven

Op de achterkant quote Jochem Myjer dat dit boek zijn kinderen heeft doen eten, iets wat hem nooit is gelukt.

Super leuk boekje dat iedereen zeker eens moet voorlezen aan zijn kinderen

Check zeker : https://www.smaakspoken.nl/

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer