De zon gaat weer schijnen en dat is voor de meeste mensen het signaal om die BBQ weer eens boven te halen en af te stoffen

En dus moet er naast die bbq ook even wat andere tools worden verzameld, want je wilt niet tijdens die eerste sessie ontdekken dat je iets niet heb

 

Wat zijn voor mij de tools die je zeker moet hebben om veel uit je bbq te halen, of je nu een kettle, een kamado of iets anders hebt?

 

Let wel; dit is geen basis lijstje maar wel net iets uitgebreider en je zal zien dat je meteen veel meer kan doen.

 

  1. Een barbecue.

Dit is een no brainer:  no bbq, no party. Wat je kiest als BBQ is uiteraard je eigen keuze

 

  1. Houtskool

Of iets anders, maar zonder brandstof valt er niks te grillen. Lees zeker even mijn artikel over      houtskool, en zo geraak je daar alvast de weg niet kwijt

 

  1. Wokkels of looftlighter

Je moet dat houtskool natuurlijk aansteken en dan gebruik ik bij voorkeur een looftlighter, maar wokkels voldoen natuurlijk ook! 2 a 3 wokkels tussen je houtskool, of -  nog beter – onder je starter en je bent vertrokken. Vooral geen vloeibaar aanmaakolie, en andere chemische producten

 

  1. Een bbq tang. Je kan niet zonder. Zorg dat je een goeie hebt, wat dat bespaart veel gedoe.
  2. Goeie bbq handschoenen.

Het is heel simpel: je werkt met vuur en hitte en je wilt vooral niet dat je vel ergens aan blijft hangen,   dus gebruik altijd handschoenen als je iets wilt verzetten/veranderen

 

  1. Vleesthermometer

Om te starten maakt het merk niet uit. Ik heb jaren een goedkope meter van weber gebruikt. Maar wel superhandig en noodzakelijk om in huis te hebben

 

  1. Scherp en goed mes.

Het lijkt een vanzelfsprekendheid maar ik merk dat vele gezinnen geen deftig en scherp koksmes hebben, en dat moet je echt we hebben.

 

  1. Skillet

Koop op z’n minst 1 goeie skillet. Deze gietijzeren pan is zo veelzijdig en je kan er werkelijk alles in bereiden. En nee : een skillet op de bbq zetten is geen schande. Het is supercool!

 

  1. Een injectiespuit en een plantenspuit is ook altijd handig als je low en slow wilt gaan
  2. Een grill borstel

Een absolute must have! Liefst de versie zoals op de foto; vooral en na, even de rooster goed borstelen, en nadien de rooster inolieën, en klaar!

 

  1. Als je echt een step up wilt doen, dan is een vaccuum machientje ook altijd zeer handig. Om te brinen, marineren, of gewoon wat rauw vlees wat langer te bewaren, of overschotjes in te doen. Kost weinig en ga je zeer vaak gebruiken

 

Voila, als je dit in huis hebt, ben je weer helemaal gewapend voor een nieuw BBQ seizoen!

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer