Afgelopen weekend was het dan zover. Erop of eronder.

In de laatste wedstrijd van dit seizoen, het Kampioenschap van Waasland, in Sint Niklaas, werd er verzameld. Zo'n 25 teams, met zelfs 2 teams uit Estland, streden om een nieuwe titel.

 

Voor ons en enkele andere ploegen was deze wedstrijd toch specialer, omdat we speelden voor een titel, die van een Categorie of de Belgische titel.

 

Spelbreker op zaterdag : regen buien en veel wind

Gelukkig was het weer op zondag wel best ok.

 

Maar goed, om meteen in huis te vallen: dit was onze slechtste wedstrijd tot nu toe.

We waren nochtans scherp en gefocust, ook de temp van de smoker was heel erg stabiel.

Maar het vlees was niet wat we normaal hadden en dit zagen we ook in de punten.

 

Chicken : 14

Ribs :6

Pork : 22

Brisket : 14

 

Overall resultaat ; 14

En dus is het spannend, omdat de andere teams die ook kans maken op de titel, toch iets beter scoorden dan ons.

De vraag is nu, of er genoeg punten zijn gesprokkeld om de titel toch binnen te halen?

 

Op deze moment is de eind rangschikking nog niet gecommuniceerd dus wachten we in spanning af.

 

 

Wat het resultaat ook moge zijn; wat een ervaring is dit geweest!

Als rookie team meteen mogen meespelen in de top van de competitie, met veel calls en walk en ook een Reserved Grand Champion.

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het was het allemaal waard.

 

Uiteraard veel dank aan alle sponsors: Big Green Egg, Carmans / Atelier Francois en Red Bull

 

 

 

Tot slot wil ik graag een woordje richten aan Tom en Dorien van Southern Dutch BBQ

Tom en Dorien hebben zondagavond laat via hun FB pagina aangekondigd dat ze met BBQ competitie pensioen gaan. De laatste jaren hebben ze de Europese competitie gedomineerd en waren ze steevast het te kloppen team. Veel hebben het geprobeerd en weinigen zijn er in geslaagd.

 

Maar Tom en Dorien zijn ook de reden van onze goede resultaten.

Ik was een van de gelukkigen die hun masterclass kon bijwonen, want een absolute must was om te kunnen meespelen in deze competitie.

Hun jarenlange opgebouwde kennis hebben ze toe gedeeld, alsook nadien op het veld kon ik altijd terecht bij hen.

Tom en Dorien zijn prachtmensen, die we zeer hard gaan missen , als tegenstander, als mentor , als steun, als meerwaarde in de scene.

 

Zowel zij als wij gaan op 14/15 oktober nog naar The Jack, en daar gaan we ze uitzwaaien.

Ik weet nog niet hoe, maar we maken er iets moois van.

 

Merci Tom en Dorien! 

xxx

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer