Verslag van een korte roadtrip naar het Texas van Zweden.
Plots zag ik in mijn facebookfeed een workshop langskomen waarbij 2 pitmasters uit Texas zouden komen uitleggen hoe zij oa ribben en brisket low en slow bereiden.
Locatie : Holy Smoke BBQ restaurant, in Zweden.
Ik dacht meteen: hier moet ik naartoe.
Mijn ploegmaat Dimi zag dit ook zitten en dus besloten we om samen te rijden.
Rijden? Ja rijden. Holy Smoke ligt maar 1,5u rijden boven Kopenhagen, dus dat was perfect te doen. Een kleine roadtrip. Door 5 landen. Om te weten te komen hoe Brisket in Texas smaakt.
Maar Tom, je kan toch vliegen naar Kopenhagen en dan doorrijden? Dat kon ook, maar daar dacht ik pas aan, toen we al in Kopenhagen waren. Silly us. Typically me.
Maar goed: Holy Smoke wordt beschouwd als het beste BBQ restaurant in Zweden, en is opgebouwd zoals de BBQ joints in Texas.
Ze hebben een aantal authentieke Mill Scale Smoker staan
Het is raw en cool en outdoor. Tijdens het jaar enkel open tijdens het jaar, in de zomer wel iedere dag. Als je er ooit naartoe gaat, volg gewoon je gps, want het ligt echt in de middle of nowhere. De bezoekers moeten echt wel wat afstand afleggen om daar te kunnen komen eten.
In Brussel is er overigens ook een BBQ restaurant met dezelfde naam, maar ze zijn niet gerelateerd.
Share:
Ik ben met mijn kont in de gerookte boter gevallen
We gaan naar het World Championship Invitational Barbecue!