Verslag van een korte roadtrip naar het Texas van Zweden.

 

Plots zag ik in mijn facebookfeed een workshop langskomen waarbij 2 pitmasters uit Texas zouden komen uitleggen hoe zij oa ribben en brisket low en slow bereiden.

Locatie : Holy Smoke BBQ restaurant, in Zweden.

 

Ik dacht meteen: hier moet ik naartoe.

Mijn ploegmaat Dimi zag dit ook zitten en dus besloten we om samen te rijden.

Rijden? Ja rijden. Holy Smoke ligt maar 1,5u rijden boven Kopenhagen, dus dat was perfect te doen. Een kleine roadtrip. Door 5 landen. Om te weten te komen hoe Brisket in Texas smaakt.

Maar Tom, je kan toch vliegen naar Kopenhagen en dan doorrijden? Dat kon ook, maar daar dacht ik pas aan, toen we al in Kopenhagen waren. Silly us. Typically me.

 

Maar goed: Holy Smoke wordt beschouwd als het beste BBQ restaurant in Zweden, en is opgebouwd zoals de BBQ joints in Texas. 

Ze hebben een aantal authentieke Mill Scale Smoker staan 

Het is raw en cool en outdoor. Tijdens het jaar enkel open tijdens het jaar, in de zomer wel iedere dag. Als je er ooit naartoe gaat, volg gewoon je gps, want het ligt echt in de middle of nowhere. De bezoekers moeten echt wel wat afstand afleggen om daar te kunnen komen eten.  

Check it out 

In Brussel is er overigens ook een BBQ restaurant met dezelfde naam, maar ze zijn niet gerelateerd.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer