Zondag, net na de middag. We zitten nog wat te bekomen en te ontspannen in de Butt Ranch.

In de verte zien we een auto de oprit oprijden.

Iemand zegt: "dat is Tuffy."

 

Euh, wacht? denk ik

Tuffy, hier? denk ik

 

De auto stopt dicht bij ons, en de man die uitstapt is Tuffy Stone. The Professor.

Tuffy won The Jack 3 keer, als enige. Tuffy is maniakaal bezig met de techniek achter BBQ.

Tuffy is één van die absolute grootheden van de BBQ wereld.

 

Tuffy stapt uit en begint allerlei uit zijn koffer te laten waaronder een vintage blauwe 28 inch weber. 

 

'Hi Y'all' zegt hij en komt er gezellig bijstaan.

Blijkt dat hij van de gelegenheid gebruik wilt maken om op de Butt Ranch nog wat Kook video's wilt filmen voor op zijn YouTube kanaal.

En of we dat ok vinden want we gaan het ook moeten opeten.

 

En zo zaten we plots first row in een kookshow van Tuffy Stone.  Een nieuwe droom.

De uren glijden voorbij, de duisternis valt, de opnames stoppen en de vuurschaal gaat aan.

alsof het allemaal zo gepland was, verandert de dag in een avond, en de avond een bijzondere sfeerrijke avond, waarbij er verhalen worden verteld door Byron & Tuffy.

Tot plots The Professor het woord neemt en vol energie opspringt, naar zijn auto loopt, wat spullen neemt, en een vuurtje aanmaakt.

Special voor het Belgische team (wij dus) start hij een mini masterclass Fire management.

Hoe werkt vuur, en hoe bouw je een ideaal vuur in een smoker. Verhalen over hoe dat hij dat heeft ontdekt en zijn vader heeft aangeleerd. (zijn vader heeft jarenlang het vuur management gedaan binnen Tuffy's bbq ploeg)

 

Wat daar gebeurde, op die moment, was magisch. 

De avond kwam tot een einde. Het was mooi geweest. deze week was perfect en kon niet beter eindigen.

Tenzij, de ochtend nadien, toen Tuffy nog een ontbijt bij elkaar kookte, voor ons en vooral zijn YouTube kanaal.

 

Bye Jack, bye Byron, bye Tuffy, bye Butt Ranch.

We'll be back. Someday.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.

BBQ Stories

Bekijk alles

De Ultieme Kamado Test

De Ultieme Kamado Test

De ultieme test; wat is nu echt de beste kamado? LONG READ: BELANGRIJK ONDERZOEK Ikzelf kook al vele jaren op Big Green Egg. Waarom? Omdat ik hen het eerst had ontdekt, gekocht en gebruikt. En ik had geen reden om...

Lees meer

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

In de voetsporen van Phil Rosenthal in Venetië

Ik ben een liefhebber van het culinaire reisprogramma Somebody feed Phil. Phil Rosenthal is a funny guy (Everybody loves Raymond) en houdt blijkbaar ook van lekker eten. Voor Netflix reist hij al 6 jaar de wereld rond, om nieuwe culinaire...

Lees meer

Hoe maak je pizza op de BBQ

Hoe maak je pizza op de BBQ

Pizza op de bbq is super eenvoudig en toch kan het vaak mislukken. Hierbij dus de techniek die op iedere bbq met een deksel werkt.    1. Gebruik het juiste houtskool. Je moet houtskool gebruiken dat snel ontbrandt en dus ook snel warm wordt....

Lees meer

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Weet je nog toen houtskool nog gewoon houtskool was?

Toen ik vroeger de bbq aanstak werd er niet nagedacht over houtskool. Wellicht kocht mijn moeder het in de supermarkt en nam ze mee wat er stond. De laatste jaren is er echter zo’n grote evolutie geweest en zijn er...

Lees meer