Mijn must have bbq tools

De zon gaat weer schijnen en dat is voor de meeste mensen het signaal om die BBQ weer eens boven te halen en af te stoffen

En dus moet er naast die bbq ook even wat andere tools worden verzameld, want je wilt niet tijdens die eerste sessie ontdekken dat je iets niet heb

 

Wat zijn voor mij de tools die je zeker moet hebben om veel uit je bbq te halen, of je nu een kettle, een kamado of iets anders hebt?

 

Let wel; dit is geen basis lijstje maar wel net iets uitgebreider en je zal zien dat je meteen veel meer kan doen.

 

  1. Een barbecue.

Dit is een no brainer:  no bbq, no party. Wat je kiest als BBQ is uiteraard je eigen keuze

 

  1. Houtskool

Of iets anders, maar zonder brandstof valt er niks te grillen. Lees zeker even mijn artikel over      houtskool, en zo geraak je daar alvast de weg niet kwijt

 

  1. Wokkels of looftlighter

Je moet dat houtskool natuurlijk aansteken en dan gebruik ik bij voorkeur een looftlighter, maar wokkels voldoen natuurlijk ook! 2 a 3 wokkels tussen je houtskool, of -  nog beter – onder je starter en je bent vertrokken. Vooral geen vloeibaar aanmaakolie, en andere chemische producten

 

  1. Een bbq tang. Je kan niet zonder. Zorg dat je een goeie hebt, wat dat bespaart veel gedoe.
  2. Goeie bbq handschoenen.

Het is heel simpel: je werkt met vuur en hitte en je wilt vooral niet dat je vel ergens aan blijft hangen,   dus gebruik altijd handschoenen als je iets wilt verzetten/veranderen

 

  1. Vleesthermometer

Om te starten maakt het merk niet uit. Ik heb jaren een goedkope meter van weber gebruikt. Maar wel superhandig en noodzakelijk om in huis te hebben

 

  1. Scherp en goed mes.

Het lijkt een vanzelfsprekendheid maar ik merk dat vele gezinnen geen deftig en scherp koksmes hebben, en dat moet je echt we hebben.

 

  1. Skillet

Koop op z’n minst 1 goeie skillet. Deze gietijzeren pan is zo veelzijdig en je kan er werkelijk alles in bereiden. En nee : een skillet op de bbq zetten is geen schande. Het is supercool!

 

  1. Een injectiespuit en een plantenspuit is ook altijd handig als je low en slow wilt gaan
  2. Een grill borstel

Een absolute must have! Liefst de versie zoals op de foto; vooral en na, even de rooster goed borstelen, en nadien de rooster inolieën, en klaar!

 

  1. Als je echt een step up wilt doen, dan is een vaccuum machientje ook altijd zeer handig. Om te brinen, marineren, of gewoon wat rauw vlees wat langer te bewaren, of overschotjes in te doen. Kost weinig en ga je zeer vaak gebruiken

 

Voila, als je dit in huis hebt, ben je weer helemaal gewapend voor een nieuw BBQ seizoen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.